Dreigen medewerkers uit te vallen in je bedrijf?

Ik begeleid coachtrajecten bij organisaties, waarin ik medewerkers preventief coach om uitval te voorkomen. Zo komt de medewerker weer in zijn of haar kracht!

Dreigen medewerkers uit te vallen in je bedrijf?

Ik begeleid coachtrajecten bij organisaties, waarin ik medewerkers preventief coach om uitval te voorkomen. Zo komt de medewerker weer in zijn of haar kracht!

Coachtrajecten op maat voor iedere medewerker

Goed werkgeverschap gaat hand in hand met goed werknemerschap. Dit betekent dat alle partijen investeren in een gezond, duurzaam en fijn werkklimaat. Soms betekent dit dat de werknemers een balanscheck kunnen doen om er achter te komen waar ze staan. Deze check bied ik aan en bevat integrale aspecten. Het doel is om er achter te komen op welk vlak er een probleem ligt en wat de werknemer zelf kan doen om hieraan te werken. De werknemer komt hiermee zelf weer achter het stuur. Dit resulteert in meer veerkracht, meer energie, meer motivatie en vervolgens meer productiviteit en lager ziekteverzuim. Doelen halen en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke aspecten in mijn trajecten.

Medewerkers met stressklachten hebben overeenkomsten in hun persoonlijkheid. Voorbeelden hiervan: ze stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn erg gemotiveerd, vinden het lastig om grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen of vinden het moeilijk om hulp te vragen. 

We leven in een maatschappij, waarin steeds meer van ons wordt gevraagd. Daarmee is stress een steeds belangrijker thema waar we allemaal mee te maken krijgen. Waarschijnlijk is dit binnen jullie organisatie ook een belangrijk onderwerp. 

afbeelding voordelen vitaliteitsmanagement

Coachtrajecten op maat voor iedere medewerker

Goed werkgeverschap gaat hand in hand met goed werknemerschap. Dit betekent dat alle partijen investeren in een gezond, duurzaam en fijn werkklimaat. Soms betekent dit dat de werknemers een vitaliteitscheck kunnen doen om er achter te komen waar ze staan. Deze check bied ik aan en bevat integrale aspecten. Het doel is om er achter te komen op welk vlak er een probleem ligt en wat de werknemer zelf kan doen om hieraan te werken. De werknemer komt hiermee zelf weer achter het stuur. Dit resulteert in meer veerkracht, meer energie, meer motivatie en vervolgens meer productiviteit en lager ziekteverzuim. Doelen halen en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke aspecten in mijn trajecten.

Medewerkers met stressklachten hebben overeenkomsten in hun persoonlijkheid. Voorbeelden hiervan: ze stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn erg gemotiveerd, vinden het lastig om grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen of vinden het moeilijk om hulp te vragen. 

We leven in een maatschappij, waarin steeds meer van ons wordt gevraagd. Daarmee is stress een steeds belangrijker thema waar we allemaal mee te maken krijgen. Waarschijnlijk is dit binnen jullie organisatie ook een belangrijk onderwerp. 

afbeelding voordelen vitaliteitsmanagement

“The key is not to prioritize what’s on your schedule, but to schedule your priorities”.

Coaching biedt inzichten & veerkracht

Ik ben Gwenda van Leefcoaching en kijk graag mee met de medewerker. Veerkracht heeft niet altijd te maken met je werk. Wanneer er persoonlijk dingen spelen werkt dit ook negatief op je veerkracht en dus ook door in je werk. Ik speel in op waar het bij de mensen die bij mij komen mis gaat. Vaak is dit op persoonlijk gebied waardoor ze op het werk niet goed kunnen functioneren. Ik krijg boven water wat er speelt en we gaan aan de slag om dit anders te doen. Hierdoor komen mensen meer in hun kracht te staan .
Ook wordt het erg gewaardeerd dat een werkgever zich inzet voor de werknemer en dit aanbiedt.

Op dit moment mag ik coachtrajecten begeleiden bij  een ziekenhuis en heb ik gecoacht bij een andere grote zorginstelling. Meestal kunnen mensen weer vooruit na een kort traject, wat langdurige uitval door burn-out kan voorkomen.

Ik ben altijd heel persoonlijk betrokken bij mijn coachcliënten, Daarom leer ik graag de medewerker en jullie als organisatie kennen.

 

Is dit herkenbaar bij de medewerker?

Neem signalen op tijd serieus en voorkom uitval! Ik coach het liefst preventief.

A

De medewerker is erg kritisch op zijn of haar werk

Is de medewerker perfectionistisch en vindt hij of zij het moeilijk om een taak of project af te ronden, omdat het nog niet ‘af’ is? Mag hij of zij geen fouten van zichzelf maken en kan het werk altijd beter? Een veeleisende medewerker is vaak stressgevoelig.

A

De medewerker heeft weinig energie op het werk

Heb je het idee dat de medewerker veel voor zichzelf uit zit te staren en maar moeilijk de dag doorkomt? Geeft de medewerker regelmatig aan dat hij of zij moe is? 

A

De medewerker heeft moeite met grenzen stellen

Vind je medewerker het lastig om ‘nee’ te zeggen? Neemt hij of zij gemakkelijk extra taken van anderen over? Vindt de medewerker het lastig om zijn of haar werk goed te managen en organiseren?

A

De medewerker is erg gevoelig

Is de medewerker gevoelig en neemt hij of zij veel prikkels over van anderen? Een gevoelig persoon voelt haarfijn aan wat de emoties en stemmingen zijn van andere collega’s. Hierdoor kunnen ze sneller overprikkeld raken. 

Wat mijn cliënten uit het coachtraject hebben gehaald:

Ik heb de behandeling van Leef Coaching als zeer prettig ervaren. Ik heb veel inzicht in mijzelf gekregen, en waarom ik bepaalde dingen doe en in het verleden heb gedaan.
Gwenda stelt kritische vragen, die je echt op een andere manier naar jezelf doen kijken. Ook de opdrachten die ik tijdens de sessies heb gedaan, hebben mij goed geholpen.
Dankzij de coaching ben ik mij bewuster geworden van wat ik wil in mijn leven, wat ik nog wil bereiken, en waar ik echt gelukkig van wordt.

Vorig jaar ben ik vast gelopen en had ik hulp nodig in de vorm van een coaching traject. Gwenda neemt heel doortastend waar en reageert hierop met veel kunde. Hierdoor heb ik kunnen kijken naar eigen structuren die mij niet meer helpen, en kon ik met nieuw gevonden handvaten aan de slag. Dit heeft mij ontzettend geholpen. En ik ben Gwenda dan ook heel dankbaar voor de hulp die ze geboden heeft. Het geeft ruimte om weer door te kunnen gaan. Heel hartelijk dank hiervoor, liefs Carla

Coaching zorgt voor meer veerkracht & rust bij de medewerkers

Z

Handvatten bieden aan je personeel

Door betrokken te zijn bij de medewerker voelt hij of zij zich gewaardeerd, gehoord en serieus genomen. Als je in de gaten hebt dat een medewerker niet goed in zijn of haar vel zit of stressklachten heeft, kun je diegene daarin ondersteunen. Tijdens de coaching kijken we samen naar emoties, mindset, lichaam, missie en gedachten. Ook krijgt de medewerker concrete tools mee, waar hij of zij direct mee aan de slag kan. Dit biedt positieve kansen voor op de werkvloer. 

Z

Meer werkplezier & effectiviteit

Door als organisatie de medewerker een coachtraject aan te bieden, krijgt hij of zij hulp bij stressklachten. De handvatten die worden aangereikt, kunnen worden ingezet op de werkvloer. De medewerker leert beter om grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen. Verder leert hij of zij anderen om hulp te vragen en beter voor zichzelf te zorgen. Ook komt de medewerker erachter welke werkzaamheden veel of weinig energie opleveren. Dit zorgt voor meer effectiviteit en werkplezier.

Z

Kosten besparen als organisatie

Door middel van een coachtraject bij medewerkers met stressklachten, voorkom je uitval of ziekteverzuim. Het bespaart niet alleen veel tijd bij het zoeken en werven van een nieuw personeelslid, maar ook voorkom je administratieve lasten in tijd en geld. Vooral in deze tijd is het niet gemakkelijk om nieuwe medewerkers te vinden, die ook nog geschikt zijn voor de desbetreffende functie. Des te eerder de medewerker weer aan het werk is, hoe minder hoog de werkdruk is voor de andere medewerkers.

Informatie over het coachtraject

Medewerker is welkom in mijn praktijk in Heerenveen of we coachen bij jullie op locatie. 

Het kan voor een medewerker in het begin best spannend zijn om een eerste stap te zetten. Daarom vindt vooraf de eerste coachsessie een gratis kennismakingsgesprek plaats. Hierin doorlopen we een vragenlijst. Dan stellen we vast welke problemen er op dit moment spelen. De volgende afspraak is een eerste coachsessie.

Een coachingsessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Deze is helemaal op maat. We vullen het op hoe het bij de medewerker past. Tijdens het kennismakinggesprek stemmen we op elkaar af wat er nodig is. De sessies vinden gemiddeld een keer in de twee weken of drie weken plaats. Tijdens een coachingssessie zet ik verschillende technieken in. Het is geen vast programma, maar per keer vul ik deze intuïtief op. Ik voel wat bij de medewerker past en wat hij of zij op dat moment nodig heeft.

Coaching in de natuur

Interesse in coaching voor een medewerker? Vul dan het formulier in.

Na de inschrijving neem ik contact met je op om telefonisch de hulpvraag van de medewerker te bespreken.
Wil je direct contact opnemen? Dan is dit mijn telefoonnummer: 06-21244025

6 + 15 =